Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Spectacolul „PODU’” deschide „FEST PE LIPSCANI”, EDITIA I - „HORATIU MALAELE”

Body: 
Pe 12 septembrie spectacolul „PODU’” deschide „FEST PE LIPSCANI”, EDITIA I - "HORATIU MALAELE"
 
Prima editie „FEST PE LIPSCANI” (12-21 septembrie 2014), ce are loc la Teatrul de pe Lipscani, isi deschide portile in data de 12 septembrie, ora 20:00, cu spectacolul „Podu’”, adaptat (dupa „Podul sinucigasilor”, de Paul Ioachim) si regizat de Horatiu Malaele.
 
Spectacolul PODU’ aduce in fata publicului o tema mai putin abordata in trecut: sinuciderea.
Spectatorii urmaresc, timp de o ora si jumatate, un spectacol plin de savoare si umor, in care un intelectual neinteles, interpretat de Horatiu Malaele, un indragostit, rol jucat de George Ivascu, si o artista – Meda Victor, „stau la coada in fata mortii”.
Personajele se intalnesc pe „podul sinucigasilor”, unde asteapta un tren care sa le puna capat zilelor, si fac haz de propria lor neputinta. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care isi povestesc propriile drame, nu se concretizeaza, pentru ca, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea sa moara cu adevarat. Este de fapt esenta piesei, care il face pe spectator sa plece spre casa cu ideea ca exista intotdeauna speranta si motivatia pentru care viata merita sa fie traita.
Destine frante. Trei destine, trei povesti de viata, trei tipologii. Indragostitul – bizarul si logicul metrolog – a fost abandonat de iubita lui pentru alt barbat mai inalt, mai frumos si puternic. Desi lua vitamine cu regularitate, pentru mentinerea tonusului, nimic nu l-a ajutat sa isi recastige iubita, asa ca a decis sa mearga pe pod. Cel de-al doilea personaj care alege podu’ este o tanara care a picat examenul la actorie si, spune ea, a fost „calcata in picioare de toata lumea”. Al treilea personaj este un intelectual nefericit, „copilul secolului”, ale carui creatii literare absurde sunt de neinteles. Toti trei asteapta „trenul mortii”. Desi tine un ceas in mana si socoteste minutele care se scurg pana la momentul mortii, indragostitul e primul care da bir cu fugitii. Artista vede in intelectual un posibil iubit, care, in aceste conditii, zareste o speranta pentru reusita operei lui. „Podu’” este un regal actoricesc, de la care plecam cu ideea ca exista, intotdeauna, o sansa si o speranta pentru care viata merita a fi traita, fie macar din curiozitatea de a sti ce se intampla maine.
 
HORATIU MALELE aniverseaza 40 de ani de cariera in cadrul primei editii FEST PE LIPSCANI. Manifestarea culturala va avea loc in perioada 12-21 septembrie la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani si se va concretiza in forma unui maraton teatral inedit si unic, ce va contine 10 spectacole si doua proiectii ce il vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist roman. 
 
PROGRAMUL Fest Pe Lipscani  este urmatorul:
 
12 Septembrie, ora 20 – “PODU’”
13 Septembrie, ora 20 – “MASCARICIUL”
14 Septembrie, ora 20 – “CAFENEAUA”
15 Septembrie, ora 20 – “SCRISOAREA”
16 Septembrie, ora 20 – “CARAMITRU-MALAELE, CATE-N LUNA SI IN STELE”
17 Septembrie, ora 20 – “LECTIA”
17 Septembrie, ora 21:30 – proiectie  „NUNTA MUTA”
18 Septembrie, ora 20 – “DINEU CU PROSTI”
19 Septembrie, ora 20 – “REVIZORUL”
20 Septembrie, ora 20 – “FEMEIA CARE SI-A PIERDUT JARTIERELE”
20 Septembrie, ora 21:30 – proiectie “FUNERALII FERICITE”
21 Septembrie, ora 20 – “IN VALEA CU PARFUM DE FLORI SI ZUMZET DE ALBINE...”
 
 
Biletele se pot procura online pe www.bilete.ro si de la casieria Teatrului de pe Lipscani, zilnic, intre orele 12:00-22:00.
 
Afis EV: 
Data: 
Marţi, Septembrie 2, 2014
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.