Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Ro-IFF se apropie de final!

Body: 
A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi la Sandalandala din Vama Veche, iar între 21-28 noiembrie la Cinema Union din Bucureşti.
 
Au trecut deja opt zile în care au fost prezentate filme bune în Vama Veche. Aseară a fost proiectat la Amfiteatru – La Pesărie, ultimul film din competiţie, HAOS ÎN CASBAH / ROCK THE CASBAH, regia: Laïla Marrakchi. Un film minunat despre o familie care se reuneşte pentru trei zile în casa din oraş, ca urmare a morţii tatălui. Se reunesc pentru a-şi aminti de viaţa acestuia şi pentru a deplânge moartea lui, aşa cum cere tradiţia musulmană. Emoţiile sunt şi mai mari având în vedere că cel care a murit a lăsat în urmă doar femei. Printre râsete şi lacrimi, istoria fiecărei femei le face pe fiecare să se confrunte cu adevăruri. O reîntâlnire minunată cu Omar Sharif (actorul atât de îndrăgit din DOCTOR JIVAGO).
 
A doua proiecţie, în aceeaşi locaţie, a fost JOANNA, în regia lui Michael Sarne, membru al juriului. Joanna Sorrin, o fată visătoare de la ţară, pleacă în Londra pentru a studia designul vestimentar. Acolo intră în contact cu persoane avute, care călătoresc din loc în loc, şi devine iubita lui Gordon, un bărbat de culoar, proprietar al unui club de noapte. Din păcate, acesta ucide un om şi este trimis la închisoare. Fiind gravidă cu copilul lui Gordon, Joanna se întoarce în casa părintească. Însă tănara încă nu şi-a spus ultimul cuvânt! Michael Sarne, actor şi regizor, a marcat, cu acest film, cariera lui Donald Southerland.
 
Avanpremiera filmului BRÂNCUŞI DIN ETERNITATE, cu scenariul de Radu Aneste Petrescu, Ioan Cărmăzan şi Pascal Ilie Virgil, în regia lui Adrian Popovici, o producţie Artis Film România. Publicul va avea o sarcină grea! A fost popularizat, printre spectatorii fideli ai festivalului, site-ul unde poate fi vizionat filmul CÂINELE JAPONEZ, în regia lui Tudor Jurgiu. Acest film va reprezenta România la Oscar, fiind propunerea unei comisii care, sub umbrela Centrului Naţional al Cinematografiei, trimite filmul care reprezintă România la premiul pentru Cel mai bun film întro limbă străină la Oscar, după un regulament neştiut şi necunoscut de către nimeni. Este un film merituos, al unui debutant care a primit cele mai multe premii la Gopo şi TIFF – organizate de către producătorul filmului! Un film despre care doamna Irina Margareta Nistor spunea public că nu are nicio şansă, fiind prima oară când un membru al acestei comisii exprimă public o părere contrară comunicatului Centrului Naţional al Cinematografiei. Din păcate, interese obscure au făcut ca această comisie să aleagă un film care nu va avea nicio şansă, nici măcar şansa de a atrage atenţia asupra lui. După filme afirmate la Cannes sau Berlin, România – prin votul unor persoane direct interesate – trimite la Oscar un film afirmat la Bombay (India) şi Gopo (România). THE JAPANESE DOG versus BRÂNCUŞI, sau BRANCUSI versus THE JAPANESE DOG, cu tot respectul pentru actorii şi echipa care au realizat filmul. Publicul din Vama Veche este chemat să aleagă între cele două filme. Actorii şi echipa vor participa la eveniment.
 
Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema).
 
Romania International Film Festival se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile pentru a-l sprijini pe regizorul ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014. Singura vină a lui Oleg a fost că a participat la protestele de la Kiev (Euro Maidan) şi nu a fost de acord cu anexarea Crimeei, acolo unde locuieşte, de către Rusia. Oleg se consideră cetăţean al Ucrainiei. Ro-IFF îi roagă, pe toţi cei care doresc să sprijine, să facă donaţii (informaţii pe www.ro-iff.ro), astfel încât, împreună, să putem ajuta familia. Orice sumă contează! Doi copii îşi aşteaptă tatăl acasă.
 
Credit foto festival: Răzvan Tulai
 
Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, iar cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Centrul Naţional al Cinematografiei şi Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (parteneri instituţionali). Alţi parteneri şi sponsori: ÉCU – The European Independent Film Festival, Beautik Haute Parfumerie, Zizin, Kfea.ro, DHL, F64. Festivalul Ro-IFF este recomandat de Prima TV şi Kiss FM. Partenerii media ai festivalului: Radio Lynx, Cinefan.ro, PRwave, 121.ro, Concerte-azi.ro.
 
Birou de presă Ro-IFF:
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Romania International Film Festival (Ro-IFF), organizat de Asociaţia Pro Film Ro-IFF şi Fundaţia Artis, se află la a zecea ediţie. Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia şi România). Pornit iniţial ca un festival rezervat acestor producţii, Ro-IFF s-a extins, iar în anul 2009 s-a adăugat o nouă secţiune competiţională, adresată Femeii-regizor/Femeii în cinema. Detalii pe www.ro-iff.ro.
 
Fundaţia Artis a fost înfiinţată în 1998 şi are ca obiective principale susţinerea şi promovarea culturii, a tinerilor care activează în domeniul culturii (inclusiv a tinerilor cineaşti), distribuirea şi promovarea valorilor cinematografiei europene, precum şi a cinematografiilor din zona Mării Negre, zonă cu o mare diversitate culturală şi cu un mare potenţial creativ.
 
Asociaţia Pro Film Ro-IFF a fost înfiinţată în 2012 şi are ca obiectiv principal apărarea legislaţiei în domeniu, apărarea celor ce activează în domeniu, sancţionarea derapajelor celor care încearcă să distrugă evenimente şi filme, precum şi salvarea Ro-IFF.
 
Afis EV: 
Data: 
Duminică, August 31, 2014
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.