Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea in Romania

Body: 

Cu totii cand ne gandim la moarte, cultura noastra generala ne duce cu gandul la un schelet acoperit de o pelerina si care tine in mana o coasa. Dar v-ati intrebat de ce tine moartea tocmai o coasa in mana? De ce nu alt obiect, precum o sabie sau un topor?

Mai mult decat atat, stiati ca reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea chiar aici, in tara noastra, Romania? Inca un motiv pentru care putem fi mandri ca suntem romani.

Cu ani in urma, stramosii nostri se temeau destul de mult de cei decedati si credeau ca, daca nu sunt opriti, acestia vor iesi din morminte si bantui pe cei aflati inca in viata. Dar, stramosii nostri, au gasit pe loc o solutie care sa impedice teroarea fantomelor prin ingroparea decedatului impreuna cu obiecte ascutite. Logica lor ar fi fost ca mortului ii va fi frica sa se miste in mormant din cauza sa nu se taie.

Astfel a devenit ceva comun in tara noastra ca in sicriu sa se puna pe langa mort si o coasa sau o secera, lucrurile ascutite cele mai comune din gospodaria unui om.

Si cum in tara noastra era obiceiul ca la sapte ani sa se dezhumeze mormantul, imaginea pe care o vedeau oamenii era compusa dintr-un schelet acoperit de un giulgiu si coasa.

Si asa toata lumea reprezinta moartea printr-un schelet cu o coasa in mana, si noi nu putem decat sa fim mandri ca suntem roamani.

 

Sursa CulturaGenerala.info

Afis EV: 
Data: 
Luni, Februarie 2, 2015
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.