Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Pavel Sorokin va dirija gala Bolshoi Opera Stars

Body: 

Pavel Sorokin va dirija gala Bolshoi Opera Stars


Spectacolului de gală Bolshoi Opera Stars, organizat de Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti pe 17 mai, se va desf­­ăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, muzician de elită ce duce mai departe moştenirea artistică a unei familii care şi-a pus viaţa şi talentul în slujba Teatrului Bolshoi.
Sorokin s-a născut în Moscova într-o familie a unor faimoși artiști al Teatrului Bolshoi - solista Tamara Sorokina si dansatorul Shamil Yagudin. În 1985, el a terminat studiile cu distincție la departamentul de pian (clasa lui Lev Naumov) al Conservatorului de stat Ceaikovski din Moscova. În 1989, a făcut parte din Orchestra Simfonică Boston (BSO) la Festivalul Tanglewood.
El a lucrat în perioada de probă alături de Orchestra Simfonică Boston sub conducerea lui Seji Ozawa și Leonard Bernstein. La sfârșitul perioadei de probă, dirijorul a primit un certificat de excelență și de asemenea i s-a acordat oportunitatea de a susține un concert pe o scenă americană de mare prestigiu, apoi a susținut o audiție pentru Teatrul Bolshoi și a fost acceptat. 
La Teatrul Bolshoi Sorokin a dirijat următoarele producții: Iolanta (1997); Petroushka de Stravinsky (1991), Le Corsaire de Adam (1992,1994), Prodigal Son de Prokofiev (1992), La Sylphide de Lovenskjold (1994), Swan Lake ( un remake al primei versiuni lui Yury Grigorovich,2001) A Legend of Love de Arik Melikov (2002), Raymonda de Glazunov (2003), The Bright Stream (2003) și Bolt (2005), The Flames of Paris de Asafiev (2008).
În 1996, Sorokin l-a asistat pe Mstislav Rostropovich când acesta din urmă a dirijat producția Khovanshchina de Mussorgsky (versiunea Shostakovich) la Teatrul Balshoi. Cand Maestrul Rostropovicha a încetat sa mai dirijeze această producţie, şi i-a încredinţat-o lui Pavel Sorokin.
Repertoriul dirijorului include de asemenea şi operele: Ivan Susain de Glinka, The Oprichnik, The Maid of Orlenas, Eugene Onegin, The Queen of Spades de Ceaikovski, Prince Igor de Borodin, Khovanshchina de Mussorgsky ( versiunea lui Rimsky-Korsakov), Francesca da Rimini de Rachmaninov, Betrothal in a Monastery şi The Gambler de Prokofiev, Il Barbiere di Siviglia de Rossini, La Traviata, Un Ballo in Maschera, Macbeth de Verdi; iar pentru balet : Nutcracker şi The Sleeping Beautz, The Golden Age de Shostakovich, Sketches, Giselle, Chopiniana de Schnittke. Şi de asemenea proiecte simfonice. 
Începând cu anul 2000-2, Pavel Sorokin a fost dirijorul principal al postului Radio şi al Orchestrei Simfonice a Televiziunii de Stat. Din anul 2003 până in 2007, a fost dirijorul principal al Ochestrei Simfonice a Rusiei. În 2007, acesta a fost dirijor invitat la Royal Opera House Covent Garden.
Discografia dirijorului include şi înregistrări ale producţiilor de Ceaikovski, Rachamaninov şi Grieg înregistrate cu Moscow State Philharmonia's Academic Symphony Orchestra şi cu postul Radio si de Televiziune Orchestra Simfonică de Stat.
În prezent, repertoriul Teatrului Bolshoi include următoarelor opera, sub bagheta lui Sorokin: Khovanshchina, Eugene Onegin, Iolanta, The Tsar's Bride, The Golden Cockerel, Lady Macneth of Mtsensk, Macbeth, Carmen; - iar pentru balet : Giselle, Swan Lake, Raymonda, Spartacus, The Bright Stream, A Legend of Love, Chopiniana, Carmen-Siute.
Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz (invitat special), artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.
Protagonişti:
Dirijor  -  Pavel Sorokin
Pianist  -  Eduard Kunz – invitat special
Soprană  -  Elena Zelenskaya
Mezzosoprană  -  Margarita Mamsirova
Tenor  -  Roman Muravitsky
Pentru spectacolul de gală care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român sunt în vânzare următoarele categorii de bilete:
Categoria 1 - 250 lei
Categoria 2 - 150 lei
Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro. 

Afis EV: 
Data: 
Miercuri, Mai 6, 2015
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.