Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

O renumita regizoare rusa, in competitia Ro-IFF 2014

Body: 
Cel mai nou film al Svetlanei Proskurina, în competiţia „Woman in Cinema” la Ro-IFF
 
 
Am ajuns la mijlocul festivalului!
 
Bucureşti, 25 august – A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în Vama Veche şi între 21-28 noiembrie în Bucureşti.
 
Sub sloganul „Filme bune sub clar de lună, în Vama Veche”, în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi Sandalandala, sunt prezentate filme din selecţia oficială. În primele trei seri ale festivalului, proiecţiile s-au bucurat de mare succes la publicul din Vama Veche.
 
Pentru cele două competiţii tradiţionale ale festivalului, CineBlackSea şi Woman in Cinema, au fost selecţionate nouă filme, unele distinse în festivaluri internaţionale importante şi prezentate în premieră românească, altele producţii ale anului 2014. La Ro-IFF, aceste nouă titluri vor concura pentru premiile: Cel mai bun regizor al fiecărei secţiuni, Cel mai bun actor/actriţă şi Trofeul Ro-IFF. Anul acesta, cele patru premii vor fi decise de către un juriu internaţional.
 
Cel mai nou film al binecunoscutei Svetlana Proskurina, ADIO, MAMĂ! (Do Svidaniya Mama / Goodbye Mom), este prezentat de Ro-IFF în secţiunea „Femeia în Cinema”. O poveste despre o întâlnire neaşteptată, care distruge imediat o familie fericită şi de succes. Dintr-odată, femeia dezvoltă o pasiune şi o dorinţă mai importantă decât soţul ei iubitor şi copilul lor. Cei doi lăsaţi în urmă suferă atunci când realizează că nu mai sunt doriţi, dar încearcă să înţeleagă şi să ierte. Femeia eşuează, însă, în a-şi găsi fericirea. Un film ce vorbeşte despre dragoste şi probleme de viaţă.
 
Svetlana Proskurina a absolvit Institutul Leningrad de Teatru, Muzică şi Cinema în 1976, precum şi studii superioare în Regie şi Scenaristică în 1981. Este una din cele mai complexe şi misterioase regizoare ruse din zilele noastre. Estetica şi stilul cinematografic al Svetlanei au fost foarte apreciate la festivaluri internaţionale precum Locarno (Leopardul de Aur în 1990, pentru Accidental Waltz), Montreal, Rotterdam, Veneţia şi Cannes. Filmografia ei include lungmetraje de ficţiune, precum şi documentare.
 
ADIO, MAMĂ!/ До свиданья мама (Do Svidaniya Mama) / Goodbye Mom
2014 / 97 min. / Rusia
Regia: Svetlana Proskurina
Cu: Daumantas Ciunis, Alexandra Rebenok, Alexei Vertkov, Maria Leonova, Yana Tereshina
 
Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema).
 
Romania International Film Festival se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile pentru a-l sprijini pe regizorul ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014. Singura vină a lui Oleg a fost că a participat la protestele de la Kiev (Euro Maidan) şi nu a fost de acord cu anexarea Crimeei, acolo unde locuieşte, de către Rusia. Oleg se consideră cetăţean al Ucrainiei. Ro-IFF îi roagă, pe toţi cei care doresc să sprijine, să facă donaţii (informaţii pe www.ro-iff.ro), astfel încât, împreună, să putem ajuta familia. Orice sumă contează! Doi copii îşi aşteaptă tatăl acasă.
 
Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, iar cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Centrul Naţional al Cinematografiei şi Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (parteneri instituţionali). Alţi parteneri şi sponsori: ÉCU – The European Independent Film Festival, Beautik Haute Parfumerie, Zizin, Kfea.ro, DHL, F64. Festivalul Ro-IFF este recomandat de Prima TV şi Kiss FM. Partenerii media ai festivalului: Radio Lynx, Cinefan.ro, PRwave, 121.ro, Concerte-azi.ro.
 
Birou de presă Ro-IFF:
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Romania International Film Festival (Ro-IFF), organizat de Asociaţia Pro Film Ro-IFF şi Fundaţia Artis, se află la a zecea ediţie. Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia şi România). Pornit iniţial ca un festival rezervat acestor producţii, Ro-IFF s-a extins, iar în anul 2009 s-a adăugat o nouă secţiune competiţională, adresată Femeii-regizor/Femeii în cinema. Detalii pe www.ro-iff.ro.
 
Fundaţia Artis a fost înfiinţată în 1998 şi are ca obiective principale susţinerea şi promovarea culturii, a tinerilor care activează în domeniul culturii (inclusiv a tinerilor cineaşti), distribuirea şi promovarea valorilor cinematografiei europene, precum şi a cinematografiilor din zona Mării Negre, zonă cu o mare diversitate culturală şi cu un mare potenţial creativ.
 
Asociaţia Pro Film Ro-IFF a fost înfiinţată în 2012 şi are ca obiectiv principal apărarea legislaţiei în domeniu, apărarea celor ce activează în domeniu, sancţionarea derapajelor celor care încearcă să distrugă evenimente şi filme, precum şi salvarea Ro-IFF.
 
Afis EV: 
Data: 
Luni, August 25, 2014
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.