Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Emeric Imre

 

    Emeric Imre s-a nascut, in Cluj, la inceputul anului 1965, dintr-o mama jumatate romanca, jumatate poloneza si dintr-un tata jumatate maghiar, jumatate evreu.

    A fost indreptat spre muzica inca de mic, incepind sa studieze vioara din clasa I, la indemnul tatalui sau.

 

 

    In clasa a VIII-a a descoperit chitara cand a ascultat „Esarfa in dar” a lui Mircea Baniciu si de atunci  viata sa a fost Cenaclul „Nicolae Tautu” al Casei Armatei din Cluj. A ajuns acolo impreuna cu Ghita Cucui, o colega de liceu cu voce extraordinara. Aici i-a cunoscut pe Sorin Lacatus, Jean Emanuel Anton, Iosif Szabo, Calin Nemes, Ioan Gyuri Pascu, Didi Ivanescu. Devenind “Gasca nebuna si frumoasa a Clujului”, era vremea cenaclurilor studentesti din ’83-’87.

    In 1984, a debutat la Cenaclul Flacara, impreuna cu Ghita Cucui si Liviu Robu cu care formau grupul Notorius.

    In 1992 si-a reluat activitatea alaturi de Cenaclul Flacara, cu turnee si concerte in intreaga tara. Din pacate insa Cenaclul si-a incetat din nou activitatea prin anul 2000. Emeric Imre a luptat insa mai departe pentru promovarea folkului.

    In 2006 lanseaza albumul „Nebun de alb”, inregistrat impreuna cu Jimi El Lako (vioara si chitara), Roje (clape) si Sebi Lazar (percutie).

 

    In rest, veti afla mai multe despre concertele lui Imi urmarind site-ul nostru.

Tag-uri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.