Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Doamne ce macel

Concerte Azi prezinta: 
Genuri: 
Va invitam in: 
Teatrul Elisabeta
Pe data de: 
Marţi, Mai 26, 2015
Adresa: 
Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, Bucuresti
Rezervari si informatii la: 
-

Doamne... ce macel!
de Yasmina Reza 
Marti, 26 mai ora 20:00
-Teatrul Elisabeta-


in romaneste de Lucian Giurchescu
Cu Tania Popa, Teodora Stanciu, Alexandru Conovaru, Marius Drogeanu
regia Lucian Giurchescu 
decor Puiu Antemir 
costume Anca Raduta 
asistent regie Radu Solcanu 
ilustratia muzicala Vasile Manta 
durata spectacolului 1h 30 min
 
 
Yasmina Reza s-a nascut la 1 Mai 1959 la Paris. Ambii parinti sunt evrei, familia tatalui are radacini in Iran, a mamei in Ungaria.
Si-a inceput cariera ca actrita, a regizat, a scris romane si scenarii, dar a devenit cunoscuta in lumea intreaga ca dramaturg: Conversatie dupa o inmormantare (1987), Trecand prin iarna (1990), Arta (1994), Omul intamplarii (1995), Trei versiuni ale vietii (2000), O piesa spaniola (2004), Doamne... ce macel! (2006)
Piesele sale sunt traduse in peste cincizeci de limbi si montate pe scenele celor mai importante teatre din lume: Royal Shakespeare Company, Teatrul Almeida sau Teatrul National din Londra, Berliner Ensemble si Schaubühne Berlin, Burgtheater Vienna, Teatrul Regal din Stockholm si in teatre renumite din Moscova si de pe Broadway.
A obtinut cele mai prestigioase premii pentru dramaturgie: 3 premii Molière in Franta, Premiul Laurence Olivier in Marea Britanie si Premiul Tony in SUA, iar in 2005 a primit in Germania premiul “Die Welt“  pentru intreaga sa opera.
Textul a constituit scenariul filmului CARNAGE  prezentat in 2011 la Festivalul de Film de la Venetia, film regizat de Roman Polanski si avandu-i pe afis pe Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly, Christoph Waltz.

“Yasmina Reza nu e inca istorie. Poate va fi... poate nu. Dar cea ce scrie, ce-a ce ”povesteste”... (mai ales in ARTA si in... MACELUL, pe care vi-l prezentam), e lumea noastra... a europenilor unificati sau nu... a celor infricosati nu de bombe, ci de cursul de la bursa... si de silinta de-a fi ”politic corecti”... macar in vorbe... pentru ca in fapte... ne conducem, de obicei, dupa alte criterii. E lumea noastra, de toate zilele, a traitorilor secolului XXI... ce ne pretindem liberi si sinceri dar – de fapt- ...adeseori... ne e frica sa ne eliberam de tot ce-am mostenit, de voie sau de nevoie, de obiceiurile si vorbele care ne dau impresia de onorabilitate, ne ”securizeaza” de... noi insine.
Reza face din obisnuitul oricarei zile un mic... hai sa-i spunem... ”eveniment”. Pentru ca o vorba, un gest, o aparent mica clipa de enervare, o semi-jignire pot provoca mini-taifunuri, (scuzati pluralul cam... fortat), nu intr-un pahar cu apa... ci in orice incapere de burghez pasnic... care... numai la asta nu se astepta. Numai asta nu-si dorea. Vantul sufla cu zambet... dar sufla... Nu sparge geamuri... nici suflete dar descopere ceva... comun multora dintre noi.”
LUCIAN GIURCHESCU

Spectacolul durează 1 h 30 min (fara pauza)
Pretul biletelor este de 30/40/50 de lei, in functie de locul ales in sala de spectacol. 
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta si online pe www.teatrul-elisabeta.ro si www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, va invitam sa intrati pe site-ul www.teatrul-elisabeta.ro 

Afis: 
Feed: 
No

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.