Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

BAROCK Group

B a r o c k 
 
Grupul ia fiinţă în vara anului 1982 la iniţiativa lui Florin Turcu şi Viorel Pascu. Dupa un periplu prin mai multe locaţii trupa a găsit sală de repetiţie la Casa de Cultura a Tineretului ,,Universal Club’’ Primii membrii ai grupului au fost : Mihai Ghiţă (chitară), Viorel Marinache (chitară-voce), Florin Turcu (tobe), Viorel Pascu (bass-voce), Ştefan Ilie (lumini), Mihai Manea ’’cROCo’’ (manager , tehnician de sunet si lumini).
 
 
 
Prima apariţie a grupului (neoficială) a avut loc la 1 martie 1983 la sala de festivităţi a intreprinderii unde ne desfăşuram activitatea. 
24 aprilie 1983 - Grupul apare în cadrul „Serbărilor Scânteii Tineretului” manifestări conduse de poetul Lucian Avramescu în acest spectacol trupa are primul concert oficial alături de nume sonore ale muzicii românesti : ”Roşu şi Negru”, Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Timpuri Noi, Fundal, etc. 
Urmează o perioadă bună pentru formaţie care la 9 august 1983 face primele înregistrări la Radio România în regia lui Mihai Prisăcaru şi asistenta lui Şerban Georgescu. Au fost înregistrate piesele urmatoare: 
•,,Astă seară” - text şi muzică - Viorel Pascu, voce : Viorel Pascu şi Viorel Marinache  
•,,Cântec pentru pace” - text, muzică şi voce - Viorel Pascu
•,,Mi-e dor” - text şi voce : Viorel Pascu, muzica : Viorel Marinache
•,,Memorial” - muzica : Florin Turcu  
7-10 septembrie 1983 - are loc festivalul - concurs ,,Rock ‘83” unde trupa Barock reuşeste să obţină o menţiune. Laureatele acestui concurs au fost ,,Kripton” si ,,Grafitti”.
Octombrie 1983 - concerte alaturi de Incognito si Columna. Trupa Barock avea urmatorii membrii : Viorel Pascu (bass - voce), Viorel Marinache (chitara-voce), Mihai Stanciu (chitara-voce), Costel Paraschiv (tobe - voce).
17 - 18 decembrie 1983  - concerte alături de Fundal, Quartz, Fram, Kripton, etc
26 decembrie 1983 - a doua înregistrare radio în regia lui Şerban Georgescu. Cele 3 piese imprimate sunt:
•,,Castelanii” – muzica : Mihai Stanciu, text : Viorel Pascu şi Viorel Marinache, voce : M. Stanciu şi V. Marinache.
•,,Furtuna” – muzica : Viorel Pascu, text şi voce : Viorel Marinache şi Viorel Pascu
•,,Cântecul soarelui” – muzica : Viorel Marinache, text şi voce : Viorel Marinache şi Viorel Pascu.
23 februarie 1984 - La emisiunea Meloritm, Ion Barta, realizatorul emisiunii mărturiseste că, ”Piesa (Cântecul soarelui) pe care v-o prezentăm vine în completarea celor difuzate anterior de aceaşi factură cu cele audiate (Castelanii, Furtuna) această piesă ni se pare, însă cea mai realizată prin pregnanţa şi ambianţa sonoră modernă realizată fapt ce ne face să credem intr-o evoluţie care s-o conducă spre eşalonul de frunte al rock-ului românesc’’ .
 În anul 1986 la  RADIO VACANŢA, este imprimată si difuzată, ajungînd pe primele locuri în TOP RADIO VACANŢA (timp de un sezon estival) piesa VEI UITA - muzica şi versurile aparţinînd grupului. 
 
Perioada 1988 - 1990 este o perioadă în care formaţia se reorganizează pâna la formula stabilă cu : Viorel Pascu (bass - voce), Catalin Pîntea (tobe), Cătălin Chiorescu (ex : ,,Sprint’’ - chitară), Lucian Blaga (clape), Dan Oancea, Luminiţa Scordaliu si Mihaela Trifu (solişti vocali).
Decembrie 1990 se înregistrează în studiourile TVR videoclipul cu piesa „Petrecerea” compoziţia grupului Barock, text si voce : Dan Oancea.  La această dată grupul ajunge la aproximativ 150 de apariţii scenice. Ulterior trupa nu a mai concertat, membrii săi retrăgându-se în alte domenii de avtivitate.
În urmatoarea perioada trupa Barock pregateşte o surpriză fanilor ei (un nou album, videoclipuri, piese noi şi remixuri la piese vechi care nu au fost înregistrate).
        Pe data de  17 - Aprilie 2011, grupul BAROCK au sustinut un spectacol de revevenire sub titulatura ,,DOUĂZECI DE MINUTE, DUPA DOUAZECI DE ANI’’ la Club A din Bucureşti, amfitrion fiind Florin Silviu Ursulescu.
Grupul a fost invitat la FESTIVALUL CLUB A - 42 DE ANI 42 DE TRUPE -                    festival  stradal ce s-a desfăşurat in luna  MAI  13 -18, 2011 în Bucureşti, unde a concertat alaturi de trupe ca : Metrock, Vita de vie, Nightlosers, Timpuri noi, Directia 5, Basorelief, Grup74, Zob, Mircea Vintila si Brambura, Cargo, Iris, Nicu Covaci… 
Am avut o serie de concerte lunare in Club Big Mamou si Club A …, si alte concerte in Club-urile si Pub-urile Bucurestene ca JOY PUB, DAMAGE, AGELESS CLUB, GYURI`S PUB, ROCK`N REGIE, JUKE BOX, IRON CITY ... 
Am inceput si un tur de spectacole si in alte orase in afara de Bucuresti : Giurgiu, Targoviste, Craiova, Pitesti,  Slobozia, Alexandria ...
Grupul se află in studiourile de imprimări pentru finalizarea înregistrărilor la viitoarele piese, pentru posturile de radio, şi posibil un prim disc individual al grupului, cu lucrări ce sînt compuse de membri grupului. 
Trupa abordeaza ca stil OLD HARD ROCK..
In ultima perioada trupa BAROCK a avut difuzari radio atat la posturile nationale cat si la cele online in diferite emisiuni la Radio Romania Actualitati in emisiunea „Doua ceasuri rele” redactor Florin Silviu Ursulescu, Radio Bucuresti FM in emisiunea „Dublu 60 cu TEA”, la Radio Neptun, Radio Vacanta, Smart FM, Radio 3 NET Florian Pitis, Radio Craiova, Radio LYNX, la Radio Romania in emisiunea „Psihologul muzical” redactor Andrei Partos, la emisiunea „ TONOMAT RADIO IASI” la RADIO IASI si aparitii TV la emisiunea „Vara, fete si vedete” de la TVR1, la emisiunea ”LA MUSTATA” la TVR 2, emisiunea „ROMANIA ZI DE ZI” pe TVR 1, la ”LOZUL CEL MARE” tot pe TVR 1  ...
Componenta grupului BAROCK în formula 2011 şi de viitor......
            DAN OANCEA – voce
            CRISTI LUCA – chitară solo
            DENY CRĂINICEANU – chitară 
            VIOREL PASCU – chitară bass
            MJCatalin – tobe
            Şi ” ajutorul” lor (manager)  MIHAI „cROCo” MANEA
 
 
 Pentru contact :– Alexandra Davila (impresar ) –0744128026 , 0723401543 (reprezentand Grupurile :  BAROCK, LUCA’Z BAND si CBO - Classic Beat Orchestra) .
- Mihai ” cROCo ” Manea – 0744891424 Manager ,
- si Viorel Pascu- 0742025252    
 
Media: 
Tag-uri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.