Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Cultura

De vorba cu Nichita Stanescu

Nichita Stănescu: “Viaţa asta trece prea repede, îngrozitor de repede. N-apuci să te naşti, c-ai şi îmbătrânit!”

În 1985, Aurelian T. Dumitrescu l-a cotrobăit cu întrebări pe Nichita. 

Povestea unui geniu muzical - George Enescu

Povestea unui geniu al zbuciumului muzical, George Enescu: printre mondenităţi şi suflu regal, marele compozitor nu a încetat niciodată să trăiască altfel decât prin muzică.

George Enescu s-a născut în nordul Moldovei, în judeţul Dorohoi, pe 19 august 1881, fiind al optulea copil al părinţilor săi, care pierduseră alţi şapte înaintea lui. Copil minune, Enescu a ştiut să asculte încă de la o vârstă fragedă chemarea tainică a naturii, pe care a ilustrat-o, peste ani, în chip autentic, în creaţii care se bucură astăzi de o popularitate deosebită în toate colţurile lumii.

Reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea in Romania

Cu totii cand ne gandim la moarte, cultura noastra generala ne duce cu gandul la un schelet acoperit de o pelerina si care tine in mana o coasa. Dar v-ati intrebat de ce tine moartea tocmai o coasa in mana? De ce nu alt obiect, precum o sabie sau un topor?

Mai mult decat atat, stiati ca reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea chiar aici, in tara noastra, Romania? Inca un motiv pentru care putem fi mandri ca suntem romani.

Mistuitoarea poveste de dragoste din care s-a născut “Cel mai iubit dintre pământeni”

S-au cunoscut în 1952. El avea 30 de ani, ea 20 de ani. El se numea Marin Preda. Ea, Aurora Cornu.

El era un tânăr prozator “cam singuratic și morocănos”, ea o tânără poetă, frumoasă și plină de personalitate. Se văzuseră pentru prima oară în cantina Uniunii Scriitorilor: s-au ironizat reciproc, apoi s-au ignorat. “Eu, când îl vedeam, întorceam capul în altă parte, el întorcea spatele”, avea să-și amintească, peste ani, Aurora Cornu.

Luni incepe Bucharest Comedy Week

Bucurestiul se pregateste de saptamana comediei!
Luni incepe Bucharest Comedy Week!
 
S-a incheiat vara, s-a incheiat si vacanta… insa comedia abia acum incepe! Luni, 22 septembrie, Bucharest Comedy Week da startul unui maraton umoristic la care sunt invitati sa participe toti cei care cauta motive sa zambeasca.

Hanul Gabroveni restaurat

Hanul Gabroveni - Noul Centru Cultural al Bucurestiului
 
Hanul Gabroveni din Capitală, restaurat cu peste 37 de milioane de lei prin lucrări care au durat peste doi ani, a fost inaugurat, joi seară, de primarul general Sorin Oprescu, care a deschis, cu acest prilej, evenimentele din Zilele Bucureştiului.
 
"Acum doi ani şi jumătate, când am început restaurarea hanului, aici era o ruină. Ne-am asumat că vom readuce monumentul cât mai aproape de original.

Misterele Marii Negre

Misterele Mării Negre
 
- Pornind chiar de la imaginea ei - mare întunecată, ameninţătoare şi furioasă - Marea Neagră are o zestre mitologică extrem de bogată, care îi leagă trecutul de Potopul lui Noe, de Atlantida, de făpturi legendare, precum Sirenele, Vidrele ori Sorbul Mării.

Palmaresul Ro-IFF 2014

Trofeul Ro-IFF 2013 pleacă în Turcia!
Juriul a decis premiile
 
Bucureşti, 1 septembrie – Juriul internaţional format din Phillip Bergson (critic de film din Marea Britanie), Michael Sarne (regizor şi actor din Marea Britanie) şi Doru Mitran (director de imagine şi profesor universitar din România) au decis palmaresul ediţie a zecea a festivalului (Vama Veche, 21-31 august).
 
„Un film surprinzător!

Ro-IFF se apropie de final!

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi la Sandalandala din Vama Veche, iar între 21-28 noiembrie la Cinema Union din Bucureşti.
 
Au trecut deja opt zile în care au fost prezentate filme bune în Vama Veche.

Pagini

orange.ro

Subscribe to RSS - Cultura

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.