Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

175 de ani de la “nașterea” fotografiei

Body: 
O aniversare de suflet pentru toți cei ce îndrăgesc fotografia.
Totul a început în 1825, când Joseph Nicéphore Niépce a realizat o calotipie după o gravură flamandă din secolul XVII. Și, deși aceasta ar putea fi considerată prima fotografie din lume, mulți cred că cea dintâi fotografie a lumii a fost realizată tot de Nicéphore Niépce, un an mai târziu: un instantaneu din camera sa de lucru pe care l-a numit “View from the Window at Gras”. Fotografia de peisaj a apărut după 8 ore de expunere. Această fotografie.
 
 
La 3 ani după acest experiment, mai exact pe 4 ianuarie 1829, Joseph Nicéphore Niépce a început un protocol de colaborare cu Louis Daguerre. După decesul lui Niépce, care a survenit la patru ani de la iniţierea acestui parteneriat, Daguerre a continuat să experimenteze, realizând celebra fotografie a primilor oameni fotografiați vreodată. A apărut astfel “daghereotip-ul”, un “contur” oferit descoperirii făcute de Joseph Nicéphore Niépce.
Guvernul francez a intervenit în iulie 1839 şi a cumpărat drepturile de autor ale invenţiei. Informaţii cu privire la acest proces au fost făcute publice pe data de 19 august 1839 iar din acel moment, această zi a devenit data oficială a descoperirii fotografiei precum şi Ziua Internaţională Fotografiei.
Și, nu în ultimul rând: părintele termenului fotografie este considerat a fi Sir John Herschel, care în același an 1839 și-a adjudecat paternitatea termenului, deși brazilianul Hércules Florence folosise termenul photographie încă din 1834.
 

 

Afis EV: 
Data: 
Luni, August 25, 2014
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.