Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

„SCRISOAREA”, in cadrul FEST PE LIPSCANI

Concerte Azi prezinta: 
Genuri: 
Va invitam in: 
Teatrul de pe Lipscani
Pe data de: 
Luni, Septembrie 15, 2014
Adresa: 
Bucuresti
Rezervari si informatii la: 
-
„SCRISOAREA”, in cadrul FEST PE LIPSCANI
 
Pe 15 septembrie HORATIU MALAELE il dirijeaza pe Nenea Iancu 
Prima editie „Fest pe Lipscani” (12-21 septembrie 2014), ce are loc la Teatrul de pe Lipscani, va invita la unul dintre cele mai noi si provocatoare spectacole semnate regizoral de Horatiu Malaele: „Scrisoarea”, in data de 15 septembrie, ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.
 
Horatiu Malaele preia fraiele lui Nenea Iancu in aceasta inedita si inventiva adaptare a celebrei comedii caragialiene, „O scrisoare pierduta”. Contrar asteptarilor, actiunea nu a fost mutata intr-o epoca contemporana, ci s-a pastrat atmosfera cu parfumul ei de altadata. Pe langa regia pe care o semneaza, Horatiu Malaele straluceste si in scurtul, dar amuzantul rol al lui Agamemenon (Agamita) Dandanache, intruchipand un decrepit, dar viclean politician, aparent rascopt, dar niciodata prins pe picior gresit de catre adversarii politici.
 
Spectacolul, care este si cea mai noua productie a Teatrului National din Bucuresti, reprezinta un succes nu doar la public, ci si in relatie cu critica de specialitate, care, inca de la premiera, a laudat initiativa lui Horatiu Malaele de a aborda, intr-o maniera noua si inovatoare, capodopera clasica a dramaturgiei romanesti. Daniel Cristea Enache consemna, in „Observator cultural”: „personajele caragialiene si replicile lor trimit catre realitatea din afara teatrului - de data aceasta democratica, nu totalitara - pe care o desfac si o traduc plastic.  Un Trahanache al doilea, dar deloc mai prost, ci upgradat, dupa cum se stie, cu Catavencu, este Agamemnon Dandanache, jucat memorabil de Malaele”. De asemenea, o alta cronica, cea a Gabrielei Hurezean, mentioneaza: „Malaele a eliminat lungile tirade ale politicienilor (oricum, le vedem in fiecare zi in Parlament și la televizor...), in schimb, a insistat mai mult asupra creionarii personajelor, definite, in primul rand, prin burți direct proporționale cu inalțimea poziției sociale. (...)  E drept, lumea lui Caragiale, ca și lumea noastra, este una destul de trista și rea, dar Malaele reușește sa vorbeasca despre ea fara patima, fara venin, fara incrancenare, cu o detașare olimpiana, reconfortanta”.
Dupa atatea recomandari elogioase, este evident ca reprezentatia spectacolului „Scrisoarea” din data de 15 septembrie, in cadrul „Fest pe Lipscani”, va fi un eveniment inedit, la care sunteti asteptati, cu mic, cu mare.
 
HORATIU MALELE aniverseaza 40 de ani de cariera in cadrul primei editii FEST PE LIPSCANI. Manifestarea culturala va avea loc in perioada 12-21 septembrie la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani si se va concretiza in forma unui maraton teatral inedit si unic, ce va contine 10 spectacole si doua proiectii ce il vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist roman. 
PROGRAMUL Fest Pe Lipscani  este urmatorul:
12 Septembrie, ora 20 – “PODU’”
13 Septembrie, ora 20 – “MASCARICIUL”
14 Septembrie, ora 20 – “CAFENEAUA”
15 Septembrie, ora 20 – “SCRISOAREA”
16 Septembrie, ora 20 – “CARAMITRU-MALAELE, CATE-N LUNA SI IN STELE”
17 Septembrie, ora 20 – “LECTIA”
17 Septembrie, ora 21:30 – proiectie  „NUNTA MUTA”
18 Septembrie, ora 20 – “DINEU CU PROSTI”
19 Septembrie, ora 20 – “REVIZORUL”
20 Septembrie, ora 20 – “FEMEIA CARE SI-A PIERDUT JARTIERELE”
20 Septembrie, ora 21:30 – proiectie “FUNERALII FERICITE”
21 Septembrie, ora 20 – “IN VALEA CU PARFUM DE FLORI SI ZUMZET DE ALBINE...”
 
 
Biletele se pot procura online pe www.bilete.ro si de la casieria Teatrului de pe Lipscani, zilnic, intre orele 12:00-22:00.
 
Afis: 
Feed: 
No

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.